Közélet

Bosszúból gyújthatták fel a budakeszi luxusvillát

Tűz Budakeszin (tűz)
Tűz Budakeszin (tűz)

Az érdi tűzvizsgálók már a helyszínen vannak, nem lehet kizárni, hogy szándékos gyújtogatás történt. Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédeli Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: Budakeszin a Makkosi út végén egy 1500 négyzetméteres családi ház teteje és részben az ingatlan lakóhelységei váltak a lángok martalékává. A ház több egymáshoz csatolt épületből áll.

A tűzoltókat az épület számos pontján több méterre felcsapó lángok fogadták. A tüzet három órai megfeszített munkával és tizenegy vízsugárral tudták megfékezni. A teljes tűzoltói munka a hajnali órákig eltartott. Az oltást nehezítette, hogy Budakeszi ezen területe vízhiányos, így tűzoltóautókkal szállították a vizet a helyszínre. A munkában több mint negyven tűzoltó vett részt. Senki nem sérült meg, a tulajdonos család nem volt otthon.


A képre kattintva galéria nyílik!
Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Hír24 úgy tudja, a szándékos gyújtogatásra több jel is utal: a lángok egyszerre három különböző helyen csaptak fel, az egyébként szabadon tartott kutyák pedig most meg voltak kötve. Az érdi tűzvizsgálók már a helyszínen vannak, az ő dolguk lesz megállapítani, hogy mitől kapott lángra a luxusház.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek azt mondta, az elsődleges tűzvizsgálói eredménytől függ, hogy közigazgatási vagy büntetőeljárás indul az ügyben, melyet egy rendőri szemle is megelőz majd.

Mint ahogy arról tavaly nyáron több lap is cikkezett, az Electro World hálózat több százmilliós számlacsalási bűnügy gyanúja miatt került a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) látókörébe. A Privát Kopó bűnügyi magazin akkor azt írta: Nagy Károly András, a társaság vezérigazgatója, egy 2700 négyzetméteres luxuspalotában tengeti életét Budakeszi legszebb részén.

A 15 ezer négyzetméteres telken álló ház állítólag minden létező és elképzelhető extrával felszerelt. A Privát Kopó akkor így fogalmazott: „A Nagy-család kényelmét, nyugalmát és ellátását két szakács, két házvezetőnő, két sofőr, két kertész és bébysitterek biztosítják, így a családfő minden figyelmét és energiáját a bizniszre összpontosíthatja…”.

A lap szerint Nagy a csődhelyzetbe sodródott Electro World Magyarország Kft. irányításában 2010 augusztusa óta vett részt, vezérigazgatóként. Egy másik, ugyancsak elektronikai cikkeket forgalmazó nagykereskedelmi cég tulajdonosa ajánlotta a posztra az EW korábbi tulajdonosának, Polgár Csabának.

Nagy Károly András üzleti szekere leginkább a Gyurcsány-kormány regnálása idején futott, vállalkozásait százmilliós – számítástechnikai és elektronikai termékek beszerzésére vonatkozó – állami megrendelésekkel segítették. A vállalkozó állítólag kifejezetten jó kapcsolatot ápolt az egykori miniszterelnökkel, aki többször is megfordult a Nagy-villában – írták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik