Közélet

Szándékosan gyújthatták fel a budakeszi luxusvillát

tűzoltó (tűzoltó, TNOR)
tűzoltó (tűzoltó, TNOR)

Az érdi tűzvizsgálók már a helyszínen vannak, nem lehet kizárni, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédeli Igazgatóság szóvivője a Hír24-nek elmondta: Budakeszin a Makkosi út végén egy 1500 négyzetméteres családi ház teteje és részben az ingatlan lakóhelységei váltak a lángok martalékává. A ház több egymáshoz csatolt épületből áll.

A tűzoltókat az épület számos pontján több méterre felcsapó lángok fogadták. A tüzet három órai megfeszített munkával és tizenegy vízsugárral tudták megfékezni. A teljes tűzoltói munka a hajnali órákig eltartott. Az oltást nehezítette, hogy Budakeszi ezen területe vízhiányos, így tűzoltóautókkal szállították a vizet a helyszínre. A munkában több mint negyven tűzoltó vett részt. Senki nem sérült meg, a tulajdonos család nem volt otthon.


A képre kattintva galéria nyílik!
Forrás: Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A Hír24 úgy tudja, a szándékos gyújtogatásra több jel is utal: a lángok egyszerre három különböző helyen csaptak fel, az egyébként szabadon tartott kutyák pedig most meg voltak kötve. Az érdi tűzvizsgálók már a helyszínen vannak, az ő dolguk lesz megállapítani, hogy mitől kapott lángra a luxusház.

Kovács Viktória, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Hír24-nek azt mondta, az elsődleges tűzvizsgálói eredménytől függ, hogy közigazgatási vagy büntetőeljárás indul az ügyben, melyet egy rendőri szemle is megelőz majd.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik