Közélet

Egy öngyújtóval rabolták végig Budapestet

kamupisztoly (kamupisztoly)
kamupisztoly (kamupisztoly)

Az utolsó akciójuk kudarcba fulladt. A XI. kerületi rendőrök 15 perc alatt elkapták őket. Előkerült a zsákmányolt pénz, és a pisztolynak látszó tárgy is.

Az első rablásukat még tavaly november 4-én hajtották végre, egy X. kerületi benzinkutat támadtak meg. A sikeres bűncselekmény után vérszemet kaptak, idén augusztus 14-éig összesen húsz kisboltot, egy virágüzletet és három benzinkutat támadtak meg. Eleinte csak a IX. és X. kerületben garázdálkodtak, ám idővel „átszoktak” Budára is, ahol a II., III. és XI. kerületben csaptak le egy-egy kiszemelt boltra. A pesti oldalon az V., VII., VIII., XIII. és XIV. kerületet látogatták szeretettel.

A banda három fiatalból állt – egy 23, és két 22 éves fiúból -, akik azonban a bűncselekményeket csak ritkán követték el hármasban. Általában kettesével jártak, de nem riadtak vissza attól sem, ha egyedül kellett véghezvinni a tervet. Elsősorban a BKV vonalain üzemelő éjjel-nappali vagy késő estig nyitva tartó boltokat szemelték ki, a menekülésben ugyanis nagy hasznát vették ezeknek a járatoknak.

Szerdán este tizenegy óra két perckor éles riasztást kaptak a rendőrök a XI. kerületi, Irinyi József utca egyik benzinkútjáról. A járőrök két percen belül a helyszínre értek, majd a részletes személyleírás után a támadók keresésére indultak. Az egyik villamoson pillantották meg a rablókat, a következő állomáson már le is szállították őket. Előkerült a rablásokhoz használt, pisztolynak látszó gázöngyújtó, és a negyedórával korábban zsákmányolt pénz is. Ezt a rablást ketten követték el, harmadik társukat Dunakeszin fogták el néhány órával később.

A fiúk, ahhoz képest, hogy 25 fegyveres rablásért kell felelniük, nem sok pénzt szereztek. Kilenc hónap alatt mindössze 2,7 millió forint volt a zsákmány. Ennyit talán tisztességes munkával is megkereshettek volna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik