Közélet

Csalók adják ki magukat csatornamunkásnak

rendorseg(210x140)(14).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(14).jpg (rendőrség)

Hívatlanul érkeznek, és a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkozva kérnek készpénzt.

Egyre trükkösebb csalók csöngetnek be a fővárosi intézményekhez és kisebb cégekhez. Hivatalosan bejegyzett vállalkozások tagjai ezek a – körülbelül 2-3 főből álló munkaruhába öltözött – csapatok. Dugulást állapítanak meg, vagy azt megelőző sürgős tisztítási feladatok elvégeztetésére bírják rá az intézmények, cégek képviselőit. Még arra is ügyelnek, hogy a munka látszatát keltsék. Sokszor valamilyen gyanús fehér folyadékkal öntik körbe a csatornanyílásokat.

Miközben szóban a Fővárosi Csatornázási Művekre hivatkoznak, a hivatalos megrendelőben, amit helyben aláíratnak, már leszögezik, hogy semmilyen kapcsolatban nem állnak a közszolgáltató céggel. Általában 30-40 ezer forint körüli összeget kérnek helyben, de volt, akit 70 ezer forinttal rövidítettek meg. Az utóbbi időben a X., XI. és XX. kerületből érkezett erről lakossági bejelentés.

A Fővárosi Csatornázási Műveknél hangsúlyozták, az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal, és legfőképpen nem kérhetnek készpénzt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik