Közélet

Saját rendőreit is lefejezi Pintér

pintér sándor (pintér sándor)
pintér sándor (pintér sándor)

A Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda után több megyei rendőrfőkapitány távozásával folytatódhatnak az átszervezések – értesült a hvg.hu.

Első körben a Hajdú-Bihar, a Heves, a Pest és a Zala megyei, illetve a Fejér megyei rendőri vezetőket meneszthetik. Elbocsátásuk oka a Belügyminisztérium által elvégzett teljesítményértékelés lehet, miközben a Fejér megyei parancsnok az ozorai fesztivállal kapcsolatos események miatt távozhat.

A lap úgy tudja, hogy az ozorai fesztivál rendőri megszállása elsodorta a sárbogárdi rendőrkapitányt, Ozsváth Zsoltot is, akit előbb felfüggesztettek, majd visszavonták megbízatását. Valószínű azonban, hogy nem áll meg nála a sor, és főnökének, Simon László Fejér megyei rendőrfőkapitánynak is a székébe kerülhet, hogy a több mint egy évtizedes rendezvényen tapasztalható kábítószer-terjesztés és -fogyasztás ellen nem léptek fel erőteljesebben. A sajtóban megjelentek szerint a Belügyminisztérium részéről ma jelentenek be „újabb szervezeti és személyi változásokat”.

A hvg.hu úgy tudja, hogy Simon Lászlóhoz hasonlóan megválnak más megyei főkapitányságok vezetőitől is. Így az már megjelent, hogy távozhat a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság éléről szeptember 1-jével Fekete Csaba. A rendőrfőkapitány, aki korábban dolgozott az ORFK Szervezett Bűnözés Elleni Igazgatóságán, majd közrendvédelmi területen is, öt évet húzott le Hajdú-Biharban. Székébe a hírek szerint a Békés megyei parancsnok, Gyurosovics József ülhet be.

A hvg.hu szerint a Heves megyei rendőrfőkapitánynak, a Budapest XIII. kerületi kapitányságáról 2010-ben Egerbe helyezett Ormossy Attilának és az idén februártól a zalai rendőröket irányító Szukics Ferencnek is távoznia kell, noha őket éppen Pintér Sándor nevezte ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik