Közélet

Kábelezik a maffia

hév (hév)
hév (hév)

A BKV-t egy fél világot behálózó bűnszervezet fosztogatja, Ázsiába vezetnek a szálak – írja a Blikk.

A lap szerint szinte nem telik el úgy nap, hogy ne tűnne el rézkábel a BKV hálózatából. A rendőrség elfogott két gyanúsítottat, de ezzel nincs vége az ügynek, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) információi szerint ugyanis a szálak a Távol-Keletre vezetnek.

Vitézy Dávid a lappal közölte, hogy 2007 második felétől kezdett látványosan emelkedni az ilyen bűncselekmények száma. A távol-keleti felvevőpiac akkortól kezdte felvásárolni nagy mennyiségben a hulladék rezet. A BKK úgy értesült, egy nemzeteken átívelő bűnszervezet áll a jelenség mögött.

A hálózat beszállítókra, kereskedőkre és felvásárlókra épül. Európa-szerte szinte minden ország rendőrsége szembesült a problémával. A BKV korábban jelezte a rendőrségnek a gyanúját, hogy a maffiát valószínűleg BKV-s dolgozók is segíthetik. A tetteseknek ugyanis olyan információk alapján dolgoztak, amelyeket csakis egy szűk belső kör tudhatott – írja a Blikk.

Múlt pénteken kábellopás miatt nem járt a HÉV Dunaharaszti külső és Soroksár, Hősök tere között. Előzőleg szintén a HÉV és a 61-es villamos vonalán akcióztak a tolvajok. Akkor Vitézy Dávid, a BKK és Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik