Belföld

Kábelgyűjtögető brigád portyázik a Rába mentén

A békés falvak nyugalma felbolydult. Előbb Rábacsécsényben, most pedig Rábapatonán lopja házaktól a fémet egy feltehetően utazó bűnöző alakulat.

Nem kell nagy képzelőerő ahhoz, hogy a rendőrség szűkítse az elkövetői kört: Rábapatonán tizennégy házba surrantak be egy éjszaka alatt, mindenhonnan fémalkatrészeket, kábeleket loptak el. Az elkövetők, hogy hozzájussanak pár méter kábelhez,  “szétbarmoltak” értékes kerti és barkácseszközöket is. De még ennél is nagyobb baj, hogy a békés, nyugodt Rába menti községekben az emberek félni kezdtek: a környéken sem erőszakos cselekmények, sem besurranások, lopások nem voltak mostanában. Rábacsécsény polgármestere (náluk 5 házba törtek be, egy hete) máris kamerarendszer felállítását tervezi.

Az emberek nem az ellopott hosszabbító kábeleket siratják, hanem a nyugalmukat. Jutasi Ferenc, Rábapatona polgármestere szerint a községben hasonló lopássorozatra évtizedek óta nem volt példa. A szomszédos falvak is megerősítették polgárőri egységeiket, hisz nem lehet tudni, melyik település lesz a következő, amire lecsap a “kábelbrigád”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik