Közélet

V. László vagyona nyomában

rendorseg(210x140)(14).jpg (rendőrség)
rendorseg(210x140)(14).jpg (rendőrség)

A Magyar Nemzet szerint olasz módszerekre, olasz módszerekkel válaszol a magyar rendőrség.

Eddig azért nem tudták zár alá venni a rendőrségi korrupciós botrányban bűnszervezet vezetésével gyanúsított V. László vagyontárgyait, mert azok családtagjai nevén vannak – írja a Magyar Nemzet. A lap ugyanakkor úgy tudja, erre is van jogi lehetőség, a nyomozók jelenleg éppen ezt készítik elő.

A lap névtelen rendőrségi forrásokból úgy értesült, most azokat a kapcsolati hálókat térképezik fel, amelyek alapján a vagyontárgyakat később zár alá vehetik. (A Blikk korábban arról írt, hogy néhány jelentős pénzmozgást bonyolító bankszámlát tudatosan nem zároltak, hogy megtudják, honnan hová utalják a heti szinten is jelentős összegeket.)

Évek óta hatályos ugyanis az a jogszabály, amely alapján a különféle értékek akkor is lefoglalhatóak a bűnszervezetek meggyanúsított tagjától, ha azok nem az ő, hanem családtagjai nevén vannak – emlékeztet a Magyar Nemzet. V. László gyanúsítását a napokban módosította az ügyészség, amely szerint keresztapaként vesztegette meg a magas beosztású rendőrtiszteket, akik biztosították számára, hogy mulatóit a hatóságok békén hagyják.

Kovács Lajos nyugalmazott rendőr ezredes, a Nemzeti Nyomozó Irodán belül működő „döglött ügyek” osztályának egykori vezetője a minap azt mondta, Magyarországon nagyjából 60-80 bérgyilkos és 15-20 keresztapa lehet, ők mind megpróbálnak beférkőzni a rendőrség soraiba, de mindez fordítva is igaz.

Néhány napja felettesei és más vezetők büntetőeljárásba való bevonását kezdeményezte a rendőrségi korrupciós botrány gyanúsítottja, K. Tamás. A BRFK volt közrendvédelmi főosztályvezetője nem neveket sorolt fel, hanem arról tájékoztatta a nyomozó hatóságot, hogy konkrétan milyen beosztású vezetőknek van és volt hatásköre szórakozóhelyek ellenőrzésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik