Közélet

Brutális viharkárok Pest megyében

vihar (i) (vihar, tűzoltók, fakidőlés, )
vihar (i) (vihar, tűzoltók, fakidőlés, )

Szentendrén háztetők sérültek meg, fák dőltek ki, autók rongálódtak meg a vasárnap esti viharban. A város kára mintegy százmillió forint. Vácon tömeghisztéria tört le egy rendezvényen, amikor lecsapott az ítéletidő. Többen megsérültek, egy ember súlyosan. A település polgármestere a lakosság segítségét kérte a romeltakarításhoz.

Kapcsolódó cikkek

Pest megyében Szentendre és Vác térségében tombolt a legerősebben a vasárnap esti vihar, amely hatalmas esőzéssel párosult, súlyos károkat okozva az ingatlanokban és az utakon.

Szentendrén mintegy kétszáz bejelentés érkezett a tűzoltósághoz. A viharban hét épület tetőszerkezete rongálódott meg. A sérült házakban szociális bérlakások is vannak. A városban sok fa kidőlt, autók rongálódtak meg, és károsodott az elektromos hálózat is – tájékoztatta a polgármesteri hivatal kommunikációs referense a távirati irodát.

“Az önkormányzatot érintő kár becsült összege százmillió forint, ami a város jelenlegi pénzügyi helyzetében nagy megterhelést jelent. A város folyamatosan végzi a helyreállítást, és a lehető legrövidebb időn belül befejezi a munkálatokat” – tette hozzá Kádár Kristóf.

Tömeghisztéria Vácon

Vácon ugyancsak többmilliós kárt okozott a vihar, amely telibe találta egy háromnapos szabadtéri rendezvény résztvevőit is. Fördős Attila polgármester beszámolója szerint este nyolc óra után pár perccel lett egyértelmű, hogy a vihar az előrejelzések ellenére eléri a várost, így a Váci Világi Vigalom minden helyszínén ismertették a várható fejleményeket és a helyszínek elhagyásának lehetőségeit. Pár perc múlva a polgármester utasítást adott arra, hogy minden programot azonnal állítsanak le, ennek ellenére a vár alatti nagyszínpadon erre csak percek múlva, ismételt felszólításra került sor. A helyszínen tömeghisztéria tört ki. A viharban négy ember megsérült, egyikük súlyosan. Mindannyiukat a helyi kórházban látták el.

A városban az anyagi kár tetemes. Az önkormányzat felhívást tett közzé a honlapján, melyben a károk helyreállításához a lakosság segítségét kérik. Kedd reggel 9 órára a polgármesteri hivatal elé várják mindazokat, akik szívesen segítenének a helyreállításban.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik