Közélet

Barátai tették el láb alól a 33 éves férfit

Bortonracsok(960x640)(4).jpg (börtönrácsok, )
Bortonracsok(960x640)(4).jpg (börtönrácsok, )

Első körben nem, az ügyész fellebbezése után azonban előzetes letartóztatásba kerültek a gyilkosság gyanúsítottjai.

Tavaly februárban Pilisborosjenő határában, egy erdős részen emberi csontok és ruhaneműk kerültek elő. Az orvos szakértő már akkor megállapította, hogy a csontokon éles tárggyal okozott sérülések nyomai láthatók, ezek okozhatták az áldozat halálát. A nyomszakértő véleménye is azt erősítette, hogy bűncselekmény történt.

Kiderült, hogy az áldozat egy 33 éves férfi, akit a rendőrség két éve eltűntként keresett. A gyanú két barátra, a 34 éves M. G. és a 29 éves T. A. budapesti férfiakra terelődött, akik az áldozat barátai voltak.

A két gyanúsítottat július 11-én fogták el a Pest megyei rendőrök, a bíróság azonban július 13-án, első fokon nem látta szükségét kényszerintézkedés elrendelésének. A döntés ellen az ügyész fellebbezett, így csütörtökön, a másodfokú tárgyaláson elrendelték mindkét férfi előzetes letartóztatását.

Mivel a rendőrök feltételezték, hogy az egyik férfinél fegyverek lehetnek, az elfogáshoz a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségét kérték. Társát szintén a fővárosban, ugyancsak péntek hajnalban fogták el a megyei főkapitányság nyomozói. A két férfit előre kitervelten elkövetett emberöléssel gyanúsítják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik