Közélet

Beismerő vallomást tett Bándy Kata gyilkosa

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

A hír igaznak bizonyult. A rendőrség hétfő reggel közölte: elfogták a feltételezett tettest.

Az információ futótűzként terjedt a Facebookon éjszaka. A bejegyzés Kata édesanyjának üzenőfalára került ki. Az asszony csak annyit írt, „megvan a tettes”. A Hír24 elsőként kereste a rendőrséget az ügyben, ám a megyei rendőr-főkapitányság akkor még nem erősítette meg a hírt.

A HírTv  teletextoldalán – ugyancsak az éjszakai órákban – arról számolt be, hogy tudósítójukat a helyiek arról értesítették, a rendőrök két férfit vittek el kihallgatásra egy pécsi telepről. Állítólag olyan tárgyakat találtak a telepen, amelyek Katáé lehettek. A hatóságok azonban a hírzárlat miatt ezt sem erősítették meg.

A Bors egyébként úgy tudja, egy kopasz, erős testalkatú férfit kerestek, aki dohányzik és kocsival jár. A helyiek ugyanis úgy hallották, hogy Kata testén égésnyomokat találtak. Jól értesült helyi taxisok szerint a rendőrök Pécs örömlányait is sorra meghallgatták. Arról kérdezgették őket, van-e olyan kuncsaftjuk, aki különös, esetleg perverz szexuális kérésekkel fordul hozzájuk – írja a bulvárlap.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság hétfő reggel egy szűkszavú közleményt adott ki, melyben azt írják, hogy őrizetbe vettek egy 26 éves, magyar állampolgárságú férfit, aki aki megalapozottan gyanúsítható Bándy Kata megölésével. A fiatalt már kihallgatták, beismerte a gyilkosságot.

A rendőrség végezetül közölte, továbbra is nagy erőkkel nyomoznak, ezért sajtótájékoztatót csak „a bűncselekmény valamennyi körülményének tisztázását követően” tartanak.

Bándy Katának július 8-án, a hajnali órákban veszett nyoma. A barátaival töltötte az estét, ők látták utoljára. Meztelen holttestére pár nappal később bukkantak rá, nem messze otthonától, egy bokor tövében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik