Közélet

Mobilján bukhat le Kata gyilkosa

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

Hiába dobta el a lány készülékét a perverz gyilkos, a saját mobiljának cellainformációi segíthetnek. Van DNS-maradvány is.

A legfrissebb orvos szakértői vélemény szerint a meggyilkolt lány holttestét már vasárnap 4-5 óra körül a Kiss Ernő–Délibáb utcától néhány méterre fekvő szemetes árokba hajította az aberrált gyilkos, aki Kata telefonját eldobhatta – írja a Blikk. A lap szerint az is kérdés, hogy a gyilkos gondolt-e saját készülékére, ugyanis, ha a telefon be volt kapcsolva, annak mozgása utólag is lekövethető a szolgáltatónál.

A helyszíntől légvonalban néhány száz méterre három mobilátjátszót is van és a lap információi szerint a nyomozók máris gőzerővel elemzik az adótoronyra feljelentkező hívásokat. Azt nézik, hogy a gyilkosság időpontjában hányan és kik telefonáltak egymással. Őket el fogja számoltatni a rendőrség. Csakúgy, mint legalább tízezer más embert. Nemcsak a környéken lakókat, hanem mindazok, akik ebben az időpontban arra jártak, buliból mentek haza, vagy munkába igyekeztek. Mint ahogy az áldozat kapcsolatrendszerében lévő több száz embert – például az iskola- és a munkatársakat, barátokat – is feltérképezik.

Megnézik a múltat

A nyomozók átnézik, elszámoltatják az elmúlt 10 év szexuáliserőszak-tevőit, vagy azokat, akik nőket vertek meg. Szerintük ugyanis a gyilkos nem először támadt, de feltehetően először ölt. Így különösen odafigyelnek arra a támadásra, ami néhány héttel a kegyetlen tett előtt történt. Akkor a nőnek szerencsére sikerült elmenekülnie.

A tettes meggyanúsításában nagy szerepet játszhat az az azonosításra alkalmas anyagmaradvány, amit a holttesten találtak a helyszínelők. Ebből DNS-profilt nyernek a szakértők, és amikor már ismert lesz a tettes, összehasonlíthatják az ő DNS-ével. Azt is vizsgálják, hogy ez akkor történhetett-e, amikor támadója befogta a száját és az orrát, hogy ne kiabáljon, vagy a nyakát szorította el. Emellett azonban számos sérülést is szenvedett az áldozat, így a fején is.

Úgy tudni, a lány minden holmiját megtalálták, a gyilkos nem vitt magával semmit.

Rendőrök kizárva

A Népszabadság úgy tudja, egyelőre teljes az egyetértés a rendőrségen belül, hogy a bűntény minden bizonnyal szexuális indíttatású volt. A lap szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat már korábban kizárta annak a lehetőségét, hogy Bándy Kata halála összefüggésbe hozható lenne a munkájával. A rendőrségi pszichológust, aki bűnözőket nem vizsgált, s kizárólag rendőrök szakmai alkalmasságáról állított ki szakvéleményt, mindenki szerette. A belső elhárítás külön is ellenőrizte azokat a rendőröket, akik a róluk készült pszichológiai jelentései miatt neheztelhettek volna Bándy Katára.

A múlt vasárnap hajnalban eltűnt lány lemeztelenített, meggyalázott és égésnyomokkal tarkított holttestét szerdán találták meg Pécsett, a gyilkos utáni hajszába a pécsieken kívül Kovács Lajos, egykori gyilkossági nyomozó is beszállt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik