Közélet

Kovács Lajos: elkapják Bándy Kata gyilkosát

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

A sztárnyomozó szerint valószínű, hogy nem „egyalkalmas” bűnöző a tettes. Jól halad a nyomozás, előbb vagy utóbb rendőrkézre kerül az elkövető.

Kovács Lajos a Hír24-nek elmondta, az Országos Rendőr-főkapitányság kérte fel őt és több nyugalmazott kollégáját, hogy  tanácsadóként segítsék a nyomozást. Csütörtökön jártak Pécsett, ahol helyi rendőri vezetőkkel, nyomozókkal beszéltek az esetről, és bejárták a helyszínt is. A nyugdíjas ezredes elmondta, tapasztalataikat osztották meg az ügyön dolgozó kollégáikkal, hiszen több évtizedes pályájuk alatt számos hasonló esettel találkoztak már. Hozzáfűzte: amennyiben szükséges, ismét Pécsre utaznak.

A sztárnyomozó szerint a helyi rendőrök mindent megtesznek, hogy megtalálják a gyilkost, a nyomozás jól és szakszerűen halad. Kovács Lajos biztos benne, hogy kiderül, ki ölte meg a lányt. Mint fogalmazott, előbb vagy utóbb, de elkapják a tettest.

A nyugdíjas ezredes – csakúgy, mint az általunk megkérdezett kriminálpszichológus – úgy gondolja, nem „egyalkalmas” bűnözőről van szó. Szerinte a gyilkos a támadás helyszínének közelében él, vagyis Pécsett, vagy legalábbis Pécs környékén. Mint mondta, a rendőröknek számba kell venniük, milyen hasonló bűncselekmények történtek a városban. Történt-e hasonló eset, akár az elmúlt időszakban, akár évekkel ezelőtt, mikor, ki követte el ezeket a bűncselekményeket, esetleg van-e olyan személy, aki nemrégiben szabadult, és szóba jöhet mint elkövető.

A szörnyű tragédia sok pécsit nyomozásra késztetett. Kovács Lajos szerint mindenképpen segítheti az ügy felgöngyölítését a civilek összefogása.

A Pécsma.hu azt írja, megtörtént a lány holttestének boncolása, már az eredmények is megvannak, ám hivatalos tájékoztatást erről egyelőre nem adnak. Jelenleg a laborvizsgálatokra várnak, és elvégeznek néhány kiegészítő vizsgálatot is. A lap úgy tudja, a boncolás megállapította: a lányt vasárnap hajnalban 4 és 5 óra között ölték meg.

Nem hivatalos információkra hivatkozva beszámolnak arról is, hogy már megvan a tettes DNS-mintája. A rendőrök még péntek délelőtt is a helyszínen jártak, védőruházatban fésülték át a terepet, és fémdetektorokat is bevetettek.

Mint ismert, a fiatal pszichológus barátaival találkozott eltűnése estéjén. Szülinapoztak, iszogattak, beszélgettek. Barátnője szerint szinte csak ők voltak a helyen, ahová beültek. Később átmentek az egyetemi klubba, de leginkább csak kint álltak és csevegtek. Később visszatértek arra a helyre, ahol korábban is voltak. Kata oda már nem tartott velük, hajnali 2 óra körül elköszönt és elindult haza. Bándy Katát ekkor látták utoljára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik