Közélet

Pécsi gyilkosság: egy külföldi diák is gyanúba keveredett

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

Egymillió forintos nyomravezetői díjat ajánlottak fel annak, aki segít előkeríteni Bándy Kata gyilkosát.


Halottszállító jármű távozik a pécsi Délibáb utcából (Fotó: MTI/Kálmándy Ferenc)

Meztelenül találták meg

Mint arról szerdán beszámoltunk, a rendőrök már holtan találták meg a napokban eltűnt fiatal pécsi pszichológusnőt. Bándy Kata lakásától nem messze egy bokorban feküdt élettelenül, felsőteste rongyokkal volt leterítve, alsóteste teljesen meztelen volt. Feltételezések szerint a tettes autóval szállíthatta oda a holttestet, a gyilkosság pedig valószínűleg nem a bokorban történt.

A Pécsma.hu internetes portál helyszíni tudósítója úgy értesült, hogy a rendőrségnek gyanúsítottja is van, mégpedig egy külföldi diák személyében.

A Blikk úgy tudja, a helyiek pletykálták, hogy Kata volt barátjának is köze lehetett a történtekhez, ezt azonban cáfolja, hogy a fiú hétfőn még Kata édesapjával járta a pécsi utcákat és plakátozta ki a helyi üzleteket volt barátnője fényképével. A fiú egyébként hazugságvizsgálatot kért maga ellen, a poligráf pedig igazolta is, hogy nincs köze a bűncselekményhez.

Egymillió a nyomravezetőnek

Az országos rendőrfőkapitány egymillió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel szerdán annak, aki segít kézre keríteni a nő gyilkosát. A BMRFK honlapján közzétett felhívás szerint a nyomravezetőnek vállalnia kell, hogy tanúként részt vesz az eljárásban, a védelméhez szükséges intézkedéseket a hatóság megteszi.

Soha nem látott összefogás

A pécsi rendőrségi pszichológus eltűnése kapcsán – a halálhírt megelőzően – soha nem látott összefogás indult el a neten. A 25 éves Bándy Katát „égre-földre” keresték: plakátok lepték el Pécs utcáit, és a Facebookon megosztási hullám indult, a felhívást több nyelven is közzétették.

Bilkei Pál kriminálpszichológus szerint egyedi eset, hogy ilyen gyorsan ilyen sok embert sikerült mozgósítani. A szakember a Hír24-nek azt mondta, a magyar kriminalisztika történetében még nem volt példa ekkora összefogásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik