Közélet

Megölték Bándy Katát

Bándy Kata (bándy kata, )
Bándy Kata (bándy kata, )

A rendőrség megerősítette: a napok óta keresett lány holttestét találták meg.

Rendőrök lepték el Bándy Kata eltűnésének helyszínét szerda délután. A környéket – amely nincs messze a lány otthonától – hermetikusan lezárták. Korábban a rendőrségen azt mondták, egy férfi talált rá a holttestre délután a Délibáb utcában, egy bokor tövében.

Az egyenruhások befejezték a halott azonosítását, kiderült, Bándy Kata holttestére bukkantak – erősítette meg a megyei rendőr-főkapitányság. A PécsMa.hu bűnügyi forrásokból úgy értesült, meztelen állapotban bukkantak rá.

A rendőrség arról tájékoztatott, hogy az elsődleges adatok szerint a nőt megölték, a pontos körülményeket igazságügyi orvosszakértő bevonásával vizsgálják. A tettest nagy erőkkel keresik, külön nyomozócsoportot hoztak létre, hogy minél előbb megtalálják a gyilkost.

A 25 éves rendőrségi pszichológust „égre-földre” keresték. Plakátok lepték el Pécs utcáit, a Facebookon megosztási hullám indult. A felhívást több nyelven is közzétették, minden követ megmozgattak. A család és barátok bíztak abban, hogy Kata előkerül. Erről édesapja és egyik barátnője beszélt néhány órával ezelőtt a Hír24-nek.

A fiatal pszichológus barátaival találkozott szombaton, eltűnése estéjén. Szülinapoztak, iszogattak, beszélgettek. Barátnője szerint szinte csak ők voltak a helyen, ahová beültek. Később átmentek az egyetemi klubba, de leginkább csak kint álltak és csevegtek. Később visszatértek arra a helyre, ahol korábban is voltak. Kata oda már nem tartott velük, elköszönt és elindult haza. Ezután nyoma veszett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik