Közélet

Lángol a növényzet Ópusztaszernél

Tuz(210x140)(5).jpg (tűz, )
Tuz(210x140)(5).jpg (tűz, )

Tizenegy járművel vonultak ki a tűzoltók, egymást is sűrűbben kell váltaniuk a nagy meleg miatt.

Több mint tíz hektáron meggyulladt az aljnövényzet Ópusztaszer és Kistelek között, a lángok két tanyát is megközelítettek – tájékoztatta a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője vasárnap délután. Tátrai János elmondta, a legmagasabb riasztási fokozatú tűz oltásához tizenegy járművel vonultak ki a tűzoltók Csongrád megye több településéről, sőt Békés és Bács-Kiskun megyéből is.

A jelentős létszámra a viszonylag nagy kiterjedésű tűz oltása mellett azért is szükség van, mert a rendkívüli hőségben a tűzoltóknak sűrűn kell váltaniuk egymást – közölte az alezredes.

A lángok még a tűzoltók megérkezése előtt körbevettek egy lakatlan tanyát, és tűz megközelített egy másik épületet is, a házakat azonban sikerült megmenteni – tudatta Tátrai János.

Közben tíz hektáron égett a learatott gabona tarlója és a száraz fű a Veszprém megyei Szentimrefalván is, a tűzben senki nem sérült meg – közölte a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese.

Sztanke Zoltán elmondta, hogy a lángokban több mint száz szalmabála is megsemmisült. A tűz megközelítette a szomszédos pulykatelepet is, de az épületet sikerült megmenteni. Az oltást az erős szél és a terepviszonyok nehezítették.
A tűzhöz hármas kiemelt fokozatú riasztással az ajkai és a pápai tűzoltók mellett a sümegi és csabrendeki önkéntes egységek vonultak ki – tette hozzá.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik