Közélet

Tarolt a hőség az utakon

sztráda (autópálya, )
sztráda (autópálya, )

Buszbaleset, felborult kamion és kocsi, karambolozó járművek – nem maradtak el a balesetek a kánikulában.

Mint azt tudjuk, a nagy melegben az autóvezetők nagyobb veszélynek vannak kitéve. Még klimatizált autókban is kisebb a koncentrációkészség, meghosszabbodik a reakcióidő, nagyobb a balesetveszély. Sajnos a szerdai számok is ezt mutatják.

A reggeli órákban Csép közelében például busz ütközött össze egy kocsival, a mentők a helyszínen két súlyos és négy könnyű sérültet láttak el. Érden is súlyos baleset történt, egy autó és egy mikrobusz ütközött. A karambolban a kocsi sofőrje sérült meg, ő a roncsok közé szorult, a tűzoltók szabadították ki.

Szerda délelőtt busznak csapódott egy traktor pótkocsija Budapesten, a Gyáli útnál, kanyarodás közben. A busz egyik ablaka berobbant, a széthulló szilánkok egy utast könnyebben megsebesítettek.

Dél körül az 55-ös főúton, Domaszék közelében egy kisbusz és két kamion szenvedett balesetet, előbbi jármű előzött, ám amikor visszatért sávjába, nem látta, hogy áll a sor. Fékezett, majd átsodródott a szemközti oldalra, ahol nekiütközött egy kamionnak. A nyerges vontató nemcsak, hogy lesodródott az útról, még fel is borult, zúzott kövekből álló rakománya pedig kiszóródott. A kisbusz ezután nekiment egy másik kamionnak is. Összesen hárman sérültek meg, egyikük életveszélyes állapotban került kórházba.

Délután az M7-esen, Székesfehérvárnál borult fel egy kocsi. Az autóban négyen utaztak, hárman súlyosan megsérültek, a negyedik utasnak úgy tűnik nem esett komolyabb baja. Azt pontosan nem tudni, a jármű miért borult fel, de a sofőr állítólag defektet észlelt a baleset előtt.

 

 

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik