Közélet

Rendőrmaffia – homályban maradnak a drograzziák

Kérdeztük, hányszor tette talpát rendőr a Hajógyári szigetre, hogy drogra vadásszon. Ezt nem tudtuk meg, ám arról a rendőrség biztosított, az említett hely szerepel a járőrútvonalukon.

Június elsejével robbant a korrupciós rendőrbomba. Volt már rajtaütés, két felvonásos őrizetbe vétel, előzetes letartóztatások. A mérleg: három főrendőr, egy nyomozó, két civil. Egyelőre. Ezzel együtt pedig egyre többet hallani a botrányok Duna ölelte kiváltójáról, a Hajógyáriról.

Ahogy az már jó ideje tudható, az ügyészség szerint arról szólt a nagy megállapodás, miszerint az egyenruhások hagyják zavartalanul működni a szigeten lévő szórakozóhelyeket, sőt, illegális rendőri védelmet biztosítanak, a konkurencia talpon maradását pedig razziákkal gyengítik. A fáradozást a gyanú szerint az ismert vállalkozó, Vizoviczki László busásan megfizette.

Mint azt a napokban megírtuk, egyebek mellett azzal a kérdéssel fordultunk a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz hét elején, hogy  az elmúlt években milyen gyakran tartottak kábítószer-razziákat a Hajógyárin. Most kaptuk meg a választ, okosabbak nem lettünk tőle.

A rendőrség közölte, a társszervekkel közösen folyamatosan ellenőrzik a főváros illetékességi területén található szórakozóhelyeket. „A Hajógyári sziget is szerepel a rendőrség járőrútvonalán, a forgalmasabb napokon természetesen súlyozott jelenlétet biztosítva folyik az ellenőrzés”- fűzték hozzá.

Időközben egyre szövevényesebbé válik az ügy. Mellékszálként már emberölés miatt is nyomozás folyik egy fiatal halála kapcsán, aki tavaly decemberben tűnt el a Hajógyári szigetről. Holttestét másnap megtalálták a Duna-parton. Az ORFK szóvivője a Magyar Nemzetnek azt mondta, erre a múlt héten kirobbant rendőri korrupciós ügy világított rá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik