Közélet

West Balkán-per: felelős kereső

Jönnek a perbeszédek.

A vádlottak korábban nem vállalták a felelősséget a diszkótragédiáért. A Nyugati téren lévő – azóta bezárt – szórakozóhelyen tavaly január 15-én tört ki a pánik: a tumultusban három lány megfulladt, sokan megsérültek.

Az ügyészség négy ember – a West-Balkánt ügyvezetőként bérbe adó Sz. Győző, K. Tamás és Cs. József rendezvényszervező, illetve a program biztonságáért felelős H. István – ellen emelt vádat halálos tömegszerencsétlenséget okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt. A bűncselekményért a törvény szerint nyolcéves szabadságvesztés is kiszabható.

Korábban az elsőrendű vádlott ügyvédje kifogásolta, hogy a feszített tempójú nyomozás közben a hatóságok nem tárták fel kellő alapossággal az ügy minden részletét. Erre utal többek között az, hogy még mindig nem tisztázott, kitől származott a késelésről szóló, pánikkeltő rémhír.

Mint néhány napja megírtuk, a tragédia után megalkotott „West Balkán-szabály” sem tökéletes.A minap elég volt hozzá egy kicsit jobban várt zenekar, és kiderült, hogy az is komoly problémát okoz, ha kint marad a tömeg, bent pedig szinte üres a szórakozóhely.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik