Közélet

Elindult a gyászkonvoj Krakkóból

Több száz motoros kíséri haza a lengyelországi motoros tragédia áldozatait. Este megemlékezés lesz a Fiumei úti sírkertben.

Kedden kora délután indult el a menet, a két halottszállító autót a Lengyelországba kikísérő magyarok mellett csaknem száz lengyel motoros követi. Egy részük csak a lengyel-szlovák határig tart a konvojjal, majd a magyar motorosok többsége – mintegy kétszáz ember, csaknem 150 motoron – este nyolckor a parassapusztai határátkelőhelynél csatlakozik hozzájuk.

A határtól az Országos Rendőr-főkapitányság motoros rendőrei vezetik fel őket a fővárosba, egészen a Fiumei úti temetőig – mondta el az egyik szervező. Kulcsár András, a motorozz.hu fórum tagja hozzátette: a sírkertben szintén több száz motoros és gyalogos várja majd a gyászmenetet, várhatóan este fél tíz körül csendes megemlékezést tartanak a hozzátartozók részvételével.

Bő egy hete történt a végzetes baleset Lubien település határában. Egy lengyel férfi jobbkormányos autójával áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoros csoporttal. A karambol három motoros életét követelte.

Az autóvezető ellen vádat emeltek, már előzetesben van. Legfeljebb nyolc évet kaphat, ha bűnösnek találják. A férfi egyébként azt vallotta, elvesztette az eszméletét vezetés közben, ezért történt a baleset. A vádirat szerint azonban felelőtlen volt, szándékosan szegte meg a szabályokat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik