Közélet

Súlyos büntetést kért az ügyész Kolompár Orbánra

Az ügyész szerint az egykori elnök több súlyos bűncselekményt is elkövetett, többi közt sikkasztott, jogosulatlan gazdasági előnyre tett szert, és megsértette az európai közösség pénzügyeit is.

Letöltendő szabadságvesztés kiszabását kérte Kolompár Orbánra, az Országos Cigány Önkormányzat volt elnökére az ügyész hétfőn a Kecskeméti Városi Bíróságon. Steigler Lászlóné Rédei Rita ügyész több mint négy órán át tartó perbeszédében leszögezte: a Kolompár Orbán és nyolc társa ellen 2009 novemberében megkezdett, majd 2010 nyarán újraindult, három ügyet egyesítő perben a bíróság részletesen lefolytatta a bizonyítási eljárást.

Az ügyész álláspontja szerint Kolompár Orbán elsőrendű vádlott bűnös jogosulatlan gazdasági előny megszerzése és az európai közösség pénzügyeinek a megsértése bűntettében, valamint jelentős értékre elkövetett sikkasztás és a számviteli fegyelem megsértése bűntettében. Az ügyész a szökésben lévő Kolompár László másodrendű vádlottra is letöltendő szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik