Közélet

Ötven kilométeren át üldözték a menekülő csempészt

közúti-ellenőrzés (ingyenes, ellenőrzés, )
közúti-ellenőrzés (ingyenes, ellenőrzés, )

Az M3 autópályán szúrták ki a külföldit, de esze ágában sem volt megállni. Mezőkeresztesen egy kerítésnek csapódott az autójával, de egy kerítésen átugorva eltűnt üldözői szeme elől.

A Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei az M3-as autópálya görbeházi pihenőjénél akarták ellenőrizni az olasz rendszámú személyautót. A sofőr nem állt meg, inkább gyorsított és továbbhajtott Budapest felé. A pénzügyőrök üldözőbe vették, közben értesítették a megyei rendőröket is, akik a 140-es kilométerénél próbálták feltartóztatni. A sofőr azonban kikerülte a rendőrautót és folytatta ámokfutását. Többször nekicsapódott a sztráda szalagkorlátjának, illetve a mellette robogó rendőrautónak is.

A mezőkeresztesi lehajtónál végül elhagyta az autópályát és a településen folytatta a száguldozást. A kocsi végül egy árkon áthajtva egy kerítésnek csapódott, a sofőr pedig kiugrott, és elmenekült a kerteken keresztül. Kiderült, hogy az autóban 12 530 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta volt, melynek értéke meghaladja a 7 millió forintot.

A NAV pénzügyőrei a cigarettát, valamint a járművet lefoglalták és költségvetési csalás elkövetése miatt indítottak eljárást. A férfi ellen közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt is eljárás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik