Közélet

Motorosok tragédiája: gyászkonvoj kíséri az áldozatokat

Kedden hozzák haza a három halottat Lengyelországból. A vétkes autós már előzetesben van.

A két halottszállító autót már kifelé is magyar motorosok követik. A tervek szerint kedden 10 órakor Krakkóban találkoznak a lengyelországi motorosok képviselőivel, majd a visszaúton több száz magyar és lengyel kétkerekű ad tisztelgő kíséretet az áldozatoknak – mondta el a nemzetközi konvoj egyik szervezője.

Kulcsár András, a motorozz.hu fórum tagja hozzátette: a lengyelek egy része csak a határáig tart a menettel, de legalább 35-en a Fiumei úti temetőig kísérik az elhunytakat. A sírkertben várhatóan este fél tíz körül csendes megemlékezést tartanak a hozzátartozók részvételével.

Bő egy hete történt a végzetes baleset Lubien település határában. Egy lengyel férfi jobbkormányos autójával áttért a szemközti sávba, ahol frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő tízfős magyar motoros csoporttal. A karambol három motoros életét követelte.

Az autóvezető ellen vádat emeltek, már előzetesben van. Legfeljebb nyolc évet kaphat, ha bűnösnek találják. A férfi egyébként azt vallotta, elvesztette az eszméletét vezetés közben, ezért történt a baleset. A vádirat szerint azonban felelőtlen volt, szándékosan szegte meg a szabályokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik