Közélet

Fenyő-ügy: célkeresztben a főnök

Sátor Lajost és bandáját, illetve Jozef Rohácot és bandáját is egyetlen ember irányíthatta. Rohác sofőrje alibit igazolhat.

A Blikk úgy tudja, nemcsak a Fenyő-gyilkossághoz „közvetítette” a titokzatos idegen a bérgyilkost, elfogásával több, a 90-es években elkövetett merénylet – Aranykéz utcai robbantás, Seres Zoltán vállalkozó megölése – hátterére derülhetne fény. A rendőrség ugyanis azt gyanítja, a bérgyilkosságok megrendelői hozzá fordultak: ő adta ki különböző szempontok alapján a „munkát” a kivégzőosztagoknak.

A lap szerint akkoriban két bérgyilkoscsapat dolgozott részben Magyarországon, részben Szlovákiában: Jozef Rohác bandája, illetve Sátor Lajosé. Míg Rohác a rácsok mögött van, Sátor továbbra sincs meg: hiába értesült a rendőrség több találkozójáról, nem tudták elkapni. A bűnöző nem egészen egy éve megszakította a kapcsolatot társaival, a hozzá közelállók sem tudják, hol lehet: a rendőrség valószínűsíti, hogy meggyilkolták.

Több mint tíz év után tavaly márciusban fogták el Jozef Rohácot, társát, T. Lászlót pedig két hónapjat. Ő volt a rendőrök szerint a ravaszt meghúzó Rohác sofőrje a gyilkosság idején, de ő nem ismerheti a közvetítőt, csak Rohác és Sátor. Ha ők nem beszélnek, nehéz lesz megoldani a kilencvenes évek nagy gyilkossági, robbantási ügyeit – írja a Blikk.

Közben a Magyar Nemzet arról ír, hogy a sofőr – a lap Ladislav T.-nek nevezik- azt állítja, nem ismerte Fenyő Jánost, ahogy a médiavállalkozó meggyilkolásának helyszínét, a budapesti Margit körutat sem és nem is járt ott. A férfit Szlovákiában vették őrizetbe, majd kiadták Magyarországnak.

A médiavállalkozó halálának körülményei vizsgáló Nemzeti Nyomozó Iroda azzal a gyanúval kérte a gyanúsított elfogását a szlovák hatóságoktól, hogy ő vezette azt az autót, amely 1998 februárjában a helyszínre szállította a bérgyilkost. A rendőrség jelenleg már nem ezt írja a férfi számlájára, hanem csak azt, hogy ott volt a kocsiban, illetve segített a fegyver beszerzésében – áll a Magyar Nemzetben. Mint írták, a nyomozók mindezt arra a DNS-mintára alapozzák, amelyet a járműben fellelt tárgyak egyikén találtak. Elképzelhető, hogy a férfi alibit tud igazolni a Fenyő-gyilkosság időpontjára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik