Közélet

Pénzbüntetésre ítélték Repülős Gizit

Fizetnie kell a többszörösen visszaeső idős asszonynak.

Egy 2008 tavaszán, Kisteleken elkövetett lopás miatt jogerősen 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a Szegedi Törvényszék Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté.

A bíróság kétrendbeli lopás vétségében, mint többszörös visszaesőt mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A törvényszék döntésével – a vádlott idős korára, beszámítási képességének korlátozott voltára és a jelentős időmúlásra tekintettel – enyhítette az első fokon eljáró Szegedi Városi Bíróság egy év letöltendő szabadságvesztést kiszabó ítéletét.

A mostani ítélet szerint a jelenleg 86 esztendős nő három aranygyűrűt és egy arany karláncot tulajdonított el a Csongrád megyei kisvárosban egy Petőfi utcai házból. 2008. május 7-én a tanúk által elegánsan öltöző, nyakában mindig gyöngyökből készült láncot viselő, koránál fiatalabbnak tűnő, magát választékosan kifejező asszonyként leírt vádlott azt állította, eladó ingatlant keres. Az idős nő beosont az egyik házba, ahonnan magával vitte az ott egy üvegvitrinben talált ékszereket.
A hatóságok gyanúja azt követően terelődött a vádlottra, hogy a sértett és egyik szomszédja az eset után kilenc hónappal újságokban megjelent fényképek alapján felismerte őt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik