Belföld

Repülős Gizi megpihen: 22 és fél év +1

SZEGED-KAPUVÁR. A nyáron Kapuváron tetten ért besurranó tolvajt, Repülős Gizit újra börtönbe küldték. A kapuvári lopását beismerte. De volt, amiről hallgatott.

Egy év börtönbüntetésre ítélte egy 2008-ban Kisteleken elkövetett lopás miatt – nem jogerősen – a Szegedi Városi Bíróság szerdán Kosztár Sándorné Bodnár Gizellát, aki Repülős Gizi néven vált ismertté.

Repülős Gizi először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel lopás miatt. Gúnynevét néhány évvel később kapta, mert gyakran közlekedett belföldi légi járatokkal. Ezt azonban egy a bíróság által ismertetett korábbi vallomásában cáfolta, mint mondta, soha nem ült repülőn.

Az asszony elismerte, hogy életében lényegesen több lopást követett el, mint amennyiért elítélték.

A Miskolcon született, és Kassán tanítói diplomát szerzett nő – a Kádár Gábor bíró által felolvasott bűnlajstrom szerint – az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Legutóbbi büntetéséből 2007 novemberében szabadult. Az idős asszonyt az idén is több hasonló, az ország különböző pontjain elkövetett bűncselekménnyel gyanúsították meg,  ezek közül néhányban már megszüntették az eljárást. Egy augusztus 15-i kapuvári eset elkövetését azonban a vádlott is elismerte.

Az asszony ártatlannak vallotta magát, védekezésképpen azt mondta, hogy egy betegség következtében, amelyen kiskorában esett át, kleptománia alakult ki nála, ha nyitott ajtót lát, kénytelen bemenni rajta, s ha értékeket talál, azokat magához veszi.

A most hozott ítélet ellen a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

Az asszonyt korábban összesen 22 és fél évi fegyház-, illetve börtönbüntetéssel sújtotta a bíróság.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik