Közélet

Bíróság előtt a borsodi mészáros

bíróság (bíróság, )
bíróság (bíróság, )

A Debreceni Ítélőtábla kedden tárgyalja a bodroghalmi kettős gyilkosság vádlottjának ügyét

A Debreceni Ítélőtáblán kedden tárgyalják annak a bodroghalmi férfinak az ügyét, aki bozótvágóval és baseballütővel mészárolta le 70 éves szomszédait tavaly januárban. A kettős gyilkossággal vádolt, 38 éves munkanélkülit aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntette miatt halmazati büntetésként első fokon tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék.

A vádirat szerint a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen élő K. Attila 2011. január elsején azért kereste fel közvetlen szomszédait, hogy boldog újévet kívánjon nekik. Az idős házaspár rendszeresen segítette őt, az asszony meleg étellel kínálta, férjével együtt pénzt adott neki kölcsön. Az ominózus napon K. Attila a kazánházban találta az idős férfit, akivel azonban valamin összeszólalkoztak. Ekkor még nem történt semmi, a vádlott hazament, ivott, majd baseballütővel és bozótvágóval felfegyverkezve visszatért, és orvul meggyilkolta a védtelen öregembert.

A feleség, aki a ház másik részében tartózkodott, semmit nem érzékelt a gyilkosságból, sőt, még beszédbe is elegyedett férje távozó gyilkosával. K. Attila azonban – tartva attól, hogy lelepleződik – az asszonyt sem kímélte, őt is lemészárolta, majd hazament. A gyilkosság szerszámokat elrejtette, és visszatért áldozatai házába, hogy ott töltse az éjszakát. Magához vette néhány értéktárgyukat is, hogy pénzzé tegye őket. A kettős gyilkosság pár nap múlva derült ki, amikor az áldozatok lányának és környékbelieknek is gyanús lett, hogy nem jelentkeznek, nem látják az időseket, az asszony a misére sem ment el.

A rendőrök pár óra alatt elfogták a 38 éves K. Attilát: a disznóólban találtak rá, véres ruházatban. Az egyébként büntetlen előéletű férfi a bíróságon beismerte tettét. Az eljárás során azonban – mint az első fokú ítéletből kiderül – valódi megbánást nem tanúsított. K. Attilát ez év elején aljas indokból, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés, illetve kifosztás bűntette miatt halmazati büntetésként életfogytig tartó fegyházbüntetésre tényleges életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélte a Miskolci Törvényszék. Az ítélet ellen a vádlott és védője is fellebbezett, ezért a végső szót a Debreceni Ítélőtábla mondja ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik