Közélet

Kocsist a BKV ügyében is meggyanúsították

A volt vezérigazgatónak van rutinja a gyanúsításban, személye az MVM ügyében is felkeltette a hatóságok figyelmét.

Kocsis Istvánt már a BKV-s eljárásban is gyanúsítják – írja az Index, Horváth Katalin Fannira, a BRFK szóvivőjére hivatkozva.

A közlekedési vállalat volt vezérigazgatójával szemben áprilisban már hűtlen kezelés miatt vádemelést javasolt a Nemzeti Nyomozó Iroda, igaz, az az ügy a Magyar Villamos Művekhez kapcsolódik. Kocsis mellett Kapolyi László volt szocialista országgyűlési képviselő ellen is vádemelési javaslatot tett az NNI.

Horváth Katalin Fanni a lapnak elmondta, hogy az eljárást a nagy BKV-ügytől (amelyben már vádemelés született) külön kezelik. 

A sokáig alvó – vagy a nagy BKV-ügy miatt félretett – nyomozás idén januárban kapott erőre, mert, egy olyan BKV-vezetőt hallgattak meg benne tanúként, aki korábban a Hagyó-nyomozásban gyanúsítottként szerepelt, ám a vádiratból már eltűnt a neve. Az Index szerint, ha igaz az a BKV-nál terjedő pletyka, hogy a két offshore cég 23-24 millió forintos “tanulmánya” valójában az Akácfa utcai székházban készült utólagosan, villámmunkában és házilag, akkor az ő osztálya biztos benne lehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik