Közélet

Fegyházbüntetést kapott a lányait megrontó férfi

A férfi valószínűleg fia szeme láttára fajtalanokott lányaival. Tettéért 12 év fegyházbüntetést kapott.

A koroncói férfi ügyében csütörtökön született meg az ítélet. A vádlott – csak úgy, mint most –  első fokon is 12 évet kapott. Nagy Zoltán tanácsa csupán tettének minősítésén változtatott: erőszakos közösülés helyett szemérem elleni erőszaknak minősítette a történteket, valamint kiskorú veszélyeztetésében mondta ki bűnösnek a férfit. Az indokolás szerint a kiskorú gyermekeivel együtt élő vádlott nem közösülni akart lányaival, viszont éveken keresztül többféle módon fajtalankodott velük.

A férfi 1999 és 2001 között – az anya néhány órás távollétét kihasználva – napi, majd 2009-ig heti rendszerességgel fajtalankodott 1994-ben született lányával. 2000-ben újabb kislánya született,  őt 2004-től 2009-ig őt  zaklatta szexuálisan. Tettét a szintén iskolás korú fiának jelenlétében követte el, vagy annak tudatában, hogy a gyerek tudja, de legalábbis sejti, apja mit tesz a testvéreivel.

Csütörtökön egy másik, hasonló ügyben is ítéletet hoztak. Egy csanádpalotai férfi sorsáról döntöttek, aki hároméves kisunokáját molesztálta. A fajtalanodó nagypapa öt évre kerül hűvösre.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik