Közélet

Érettségiző diák akarta “felrobbantani” Debrecen iskoláit

A rendőrök megvárták, míg a fiatal befejezi a szerdai történelemvizsgát. Amint kisérált a teremből, elkapták.

Mint ismert, bombariadó volt hétfő reggel négy debreceni középiskolában, egy bejelentő azzal fenyegetőzött, hogy az érettségi vizsgák idején az intézményekben bomba robban – közölte korábban a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa. A fiatal vasárnap késő éjszaka küldött e-mailt az egyik helyi hírportálnak, a levélben azt írta, a Csokonai Vitéz Mihály Gimnáziumban, a Tóth Árpád Gimnáziumban, a Diószegi Sámuel Szakközépiskolában és a Beregszászi Pál Szakközépiskolában is robbantani fog, méghozzá reggel 9 órakor.

Az érettségi a fenyegetés ellenére nem maradt el, a tanulók egy kis csúszással mindenhol megírták a magyartesztet.

A rendőrség szerdán fogta el a diákot. A fiút, amint befejezte a történelem-írásbelit, rendőrök vitték el. A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószolgálatának munkatársa az MTI-nek elmondta, a rendőrség hamar felderítette a fenyegető kilétét, de megvárták, hogy letegye az írásbeli vizsgákat. A gyanúsítottként kihallgatott tanuló elismerte tettét, és elmondta: az volt a célja, hogy elmaradjon, vagy késve kezdődjön a vizsga.

A diák ellen közveszéllyel fenyegetés gyanújával indult eljárás, tettéért két év szabadságvesztéssel is sújthatják. A fiú kihallgatása után hazamehetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik