Közélet

Mozgássérült helyen parkolt a belügyminiszter kocsija

A jobbikos Volner János buktatta le Pintér Sándort. A tárcavezető azt ígérte, elszámoltatja a sofőrt.

A Képviselői Irodaház előtt történt a szabálysértés, egy kormányzati politikus hivatali autója jogosulatlanul használta a parkoló egyik, mozgássérülteknek fenntartott helyét kedden reggel – jelentette be a Jobbik képviselője. Volner János több fényképet is bemutatott sajtótájékoztatóján.

Felszólította a belügyminisztert, hogy vizsgálja ki az esetet és szigorúan járjon el a vétkes kormánytaggal szemben. A honatya hozzátette: kíváncsi arra, vajon Kósa Lajos felszólítja-e az érintettet, hogy fél évre adja vissza a kormányzati autót.

Volner arra utalt, hogy a Fidesz ügyvezető alelnöke a TV2 reggeli műsorában kijelentette: fél évre el kellene venni azok autóját, akik parkoláskor visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal.

Pintér a szolgálati szabályzat szerint jár el

Néhány órával később a belügyminiszter elismerte, az ő szolgálati autójáról van szó. Elmondása szerint a sofőr kitette őt a Képviselői Irodaház főbejárata előtt és csak ezt követően keresett parkolóhelyet.

A tárcavezető hozzátette: azt nem tudja, hogy a vezető kiszállt-e az autóból és hogy jött-e olyan kocsi, amelyiket fogyatékos vezetett. Ha nem, akkor sem helyesli a történteket, ezért felelősségre fogja vonni a sofőrt.

Ennek részleteiről annyit mondott, hogy a szolgálati szabályzatban előírtaknak megfelelően fog eljárni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik