Belföld

Kósa elvenné az álrokkantak autóját

A Fidesz ügyvezető alelnöke szerint fél évre el kellene venni azok autóját, akik parkoláskor visszaélnek a mozgássérülteknek járó igazolvánnyal.

A KRESZ-nek és a bírságoknak nem az az értelme, hogy a költségvetésnek minél nagyobb bevétele legyen, hanem az, hogy minél szabályosabban közlekedjenek az emberek – jelentette ki Kósa Lajos a TV2 Mokka című műsorában. Bizonyos esetekben jónak tartaná a büntetések szigorítását. Példaként közölte, hogy szerinte a mozgássérült-igazolvánnyal visszaélőktől fél évre el kellene venni az autójukat.

A politikus kitért a lézerblokkolóra is, amelyet “abszurditásnak” nevezett, ezzel szemben a radar-előrejelzőt elfogadhatónak tartja. Szorgalmazza annak a bevezetését, hogy a lámpaváltás előtt a zöld villogni kezdjen, de ugyancsak jó megoldásnak tartja azt – ahogyan az az általa vezetett Debrecenben már működik -, amikor egy számláló jelzi, hány másodperc van még hátra a zöldből.

Arra a kérdésre, csak találgatás volt-e, hogy ő válthatja Lázár Jánost a Fidesz-frakció élén, Kósa Lajos igennel válaszolt. “Nekem annyira át kellene alakítanom az életemet, hogy nem nagyon tudnám ellátni” a feladatot, és a család sem örülne neki – közölte.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik