Közélet

120 kommandós, 23 előállított, de csak két előzetes

A Terrorelhárítási Központ eddigi legnagyobb akcióját hajtotta végre múlt pénteken. Huszonhárom embert előállítottak ugyan, de előzetes letartóztatásba csak ketten kerültek.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság vasárnap úgy döntött, hogy két férfit előzetes letartóztatásba helyez azok közül, akiket a TEK munkatársai péntek hajnalban elfogtak. A gyanúsítottak ellen kábítószerrel való visszaélés miatt indult eljárás, a kényszerintézkedés első körben 30 napra szól, de még nem jogerős.

A bíróság a döntését azzal indokolta, hogy ha a gyanúsítottak szabadlábon maradnának, befolyásolhatnák a büntetőeljárásban kihallgatandó tanúkat, ezzel pedig meghiúsíthatnák a bizonyítási eljárást. A bíróság szerint attól is tartani lehet, hogy esetleg újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

Mint arról a Hír24 beszámolt, a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utca egyik emeletes lakóházát péntek hajnalban kerítette be 120 kommandós. Az utcát lezárták, majd a gondosan előkészített és megszervezett akcióban egyszerre hét lakásra csaptak le. A létszámot tekintve ez volt a TEK eddigi legnagyobb akciója. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a lakásokban mintegy 150 adag kicsomagolt kábítószert találtak, de közbiztonságra különösen veszélyes eszközöket és nagyobb mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát is lefoglaltak.

A 23 elfogott ember közül nyolcat vettek őrizetbe kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt, közülük került most előzetes letartóztatásba kettő.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik