tek
Közélet

120 kommandós csapott le Józsefvárosban

A kerületi rendőrség kérte fel a Terrorelhárítási Központot (TEK), hogy támogassa egy akciójukat. Egy drogtanyára csaptak le, 23 embert állítottak elő.

A VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utca egyik emeletes lakóházát péntek hajnalban kerítette be 120 kommandós. Az utcát lezárták, majd a gondosan előkészített és megszervezett akcióban egyszerre hét lakásra csaptak le. A létszámot tekintve ez volt a TEK eddigi legnagyobb akciója. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a lakásokban mintegy 150 adag kicsomagolt kábítószert találtak, de közbiztonságra különösen veszély eszközöket és nagyobb mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát is lefoglaltak. A 23 elfogott ember közül nyolcat vettek őrizetbe kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt.


A képre kattintva galéria nyílik!
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

A rendőrök a VIII. kerületi Diószeghy Sámuel utca egyik emeletes lakóházát péntek hajnalban kerítette be 120 kommandós. Az utcát lezárták, majd a gondosan előkészített és megszervezett akcióban egyszerre hét lakásra csaptak le. A létszámot tekintve, ez volt a TEK eddigi legnagyobb akciója. A Budapesti Rendőr-főkapitányság közleménye szerint a lakásokban mintegy 150 adag kicsomagolt kábítószert találtak, de közbiztonságra különösen veszély eszközöket és nagyobb mennyiségű zárjegy nélküli cigarettát is találtak. A 23 elfogott ember közül nyolcat vettek őrizetbe kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények elkövetése miatt.

A terrorelhárítók által készített felvételt itt lehet megnézni.

A Hír24 elsőként számolt be róla, hogy egy ilyen drogtanya működik a Diószeghy Sámuel utca egyik régi bérházában. A kábítószeresek csapatostul foglalják el az üres lakásokat, egyszerre akár tízen, tizenöten is. A szóban forgó épületben két ilyen lakás van, mindkettő önkormányzati kézben. Az ingatlanok üresen állnak vagy legalábbis állnának. Úgy tudni, egy lakó segítette a „bérlőket” a bejutásban, mindezt persze pénzért. Egyszerűen feltörte a zárat és beengedte őket.

Kocsis Máté megmondta

A kerület polgármestere tavaly a Hír24-nek azt mondta, határozottan arra kérte Budapest rendőrfőkapitányát, hogy a rendőrség év végéig számolja fel ezeket a drogtanyákat. Az elmúlt hónapokban minden bizonnyal nyomozás folyt, a lakók egyre türelmetlenebbek lettek. Kocsis Máté az akció előtt azt ígérte, hamarosan eredmények lesznek. Nagyok és látványosak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik