Közélet

Ismét bíróság előtt a szemérem elleni erőszakkal vádolt rajztanár

A vád szerint alsós diákjaival fajtalankodott az osztályteremben. Tavaly felmentették, de a másodfokú bíróság új eljárást rendelt el ügyében.

A pedagógust 2009 februárjában fogták el a rendőrök. Azzal gyanúsították, hogy alsós diáklányokat molesztált. Végül tizenöt rendbeli, szemérem elleni erőszakkal és kiskorúak megrontásával vádolták meg.

A korábbi hivatalos tájékoztatásban az állt, hogy a rajzszakkörök alatt, a tanteremben fajtalankodott a gyerekekkel.

Az első fokon eljáró mohácsi bíróság tavaly márciusban mindössze a szerzői jogok megsértése miatt marasztalta el őt a számítógépén talált illegális szoftverek miatt, és valamivel több mint 90 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A másodfokon eljáró Baranya Megyei Bíróság azonban az eljárási szabályok megsértése miatt hatályon kívül helyezte a végzést, és új eljárást rendelt el. Ez kezdődött el ma a Pécsi Városi Bíróságon.

Az ügyészség ismételten tizenöt rendbeli, szemérem elleni erőszakkal, megrontással, továbbá szerzői jogok megsértésével vádolja a pedagógust.

A férfi korábban azt nyilatkozta, ígéretes művészi pályafutását adta fel a tanításért, ám soha többé nem áll a katedrára, grafikusi pályáját fogja építeni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik