Közélet

Újratárgyalják a mohácsi rajztanár ügyét

Másodfokon hatályon kívül helyezték a szemérem elleni erőszakkal és szerzői jogok megsértésével vádolt pedagógus ítéletét.

A pedagógust 2009 februárjában fogták el és vették őrizetbe, a rendőrök azzal gyanúsították, hogy alsós diáklányokat molesztált. Később újabb diákok is vallomást tettek ellene, így végül tizenöt rendbeli szemérem elleni erőszakkal és kiskorú megrontással gyanúsították, majd vádolták meg. A korábbi hivatalos tájékoztatásban az állt, hogy a pedagógus a rajszakkörök alatt, a tanteremben fajtalankodott a diákjaival. Mindezt úgy, hogy egyszer sem közösült velük.

Az első fokon eljáró bíróság végül idén márciusban felmentette a férfit, a Mohácsi Városi Bíróság büntetőtanácsa mindössze szerzői jogok kilencrendbeli megsértése miatt marasztalta el a pedagógust és valamivel több, mint 90 ezer forint pénzbüntetéssel sújtotta.

A felmentett rajztanár korábban azt nyilatkozta,  ígéretes művészi pályafutását adta fel a tanításért, és leszögezte: soha többé nem áll a katedrára. Mint mondta, grafikusi pályáját fogja építeni.

Az elsőfokú ítéletet végül szerdán hatályon kívül helyezte a másodfokon eljáró Baranya Megyei Bíróság, és új eljárást rendelt el – számolt be az MTI.

Az indoklás szerint az első fokon eljáró Mohácsi Városi Bíróság olyan súlyosan megsértette az eljárási szabályokat, hogy mindezt másodfokon nem lehet korrigálni, és döntése részben megalapozatlan is volt. Az ügyészség így Bosnyák Mihályt kiskorú tanítványai sérelmére elkövetett, szemérem elleni erőszakkal, megrontással, valamint szerzői jogok megsértésével vádolja a nyomozáskor lefoglalt számítógépén talált illegális szoftverek miatt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik