Közélet

Új vád Hunvald és Weinek ellen

Benyújtották a vádiratot a párban megkötött zuglói-erzsébetvárosi fiktív tanácsadói szerződések ügyében.

A Magyar Hírlapnak ezt a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője erősítette meg. Fazekas Géza a vádlottak személyét nem nevesítette, azt mondta: a két kerület volt polgármestereit jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel, míg a „tanácsadókat” a fentiek bűnsegédletével vádolják.

A volt polgármesterekre börtönt, a tanácsadókra felfüggesztett börtönt kértek. A vádirat szerint a volt polgármesterek – tehát az MSZP-s Hunvald György és az SZDSZ-es Weinek Leonárd – együtt 49 millió forint hátrányt okoztak három-három fiktív szerződéssel, amelyek kedvezményezettjei között öt politikus és egy jó barát van – írja a lap. A vádlottak tagadták a bűncselekmények elkövetését.

A Fővárosi Törvényszék a minap elsőfokú ítéletet hirdetett az erzsébetvárosi ingatlanügy vádlottjai, Hunvald György volt VII. kerületi szocialista polgármester, Gál György, a kerületi önkormányzat gazdasági bizottságának egykori szabad demokrata elnöke és 11 társuk perében. Hunvald György másodrendű vádlottat 1,5 év börtönre ítélték.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik