Közélet

Fenyegetőző fegyveres, tüzet nyitó rendőrök Etyeken

Az ittas férfit az egyik egyenruhás vállon lőtte, mivel egyenesen rájuk szegezte a puskát és azzal fenyegette őket, hogy végez velük.

Az agresszív, ittas férfiről szombaton, késő délután érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére. A dühöngő családfő etyeki háza előtt, egy bottal a kezében fenyegette szeretteit, akik kénytelenek voltak a szomszédhoz menekülni előle.

Az elsődleges információk szerint, amikor a bicskei járőrök kiértek a helyszínre, a férfi – amint meglátta az egyenruhásokat – bement a házba, és egy puskával a kezében jött ki. Felszólították, hogy tegye le a fegyvert, de nem engedelmeskedett, sőt, azt mondta a helyszínen lévő három egyenruhásnak, hogy le fogja őket lőni. Többszöri felszólítás ellenére sem tette le a fegyvert, ezért az egyik rendőr figyelmeztető lövést adott le.

A férfi még ezek után sem tette le a puskát, amelyet egyenesen a járőröknek szegezett. Az egyik járőr ekkor célzott lövést adott le a jobb felkarjára. A lövés után a puska kiesett a férfi kezéből. A gyanúsítottat mentő vitte kórházba, állapotáról egyelőre nincs hír.

Az elsődleges intézkedések még tartanak csak úgy, mint a  fegyverhasználattal kapcsolatos parancsnoki kivizsgálás. Az eset körülményeit a Székesfehérvári Nyomozó Ügyészség vizsgálja – tájékoztatta a Hír24-et a  Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik