Közélet

Újpalotai gyilkosság – üzent az áldozat lánya

A Facebookon tett közzé levelet az a nő, akinek édesapját néhány nappal ezelőtt lelőtték Újpalotán. A gyilkos, akihez egykor gyengéd szálak fűzték, nem sokkal később hazament, és fejbe lőtte magát.

Réka kifogásolja, hogy a mai napilapokban a történtekről úgy jelentek meg cikkek, mintha ő és édesanyja adott volna interjút. Azt állítja, egyikük sem nyilatkozott egyik újságnak sem, és ehhez a jövőben is tartani fogják magukat. Azt ígéri, hamarosan felfüggeszti facebookos profilját is.

Mint fogalmaz, nem tudná holtában mocskolni egykori párját, apja gyilkosát. Tiszteletben tartja a férfi családját, cserében ugyanezt kéri tőlük is. Sem a férfi testvére, sem édesanyja nem bántotta őt, és nem okozott neki semmi rosszat – írja csütörtöki bejegyzésében.

Mint arról a Hír24 beszámolt, brutális gyilkosság történt Újpalotán, kedden reggel. A 43 éves börtönviselt, gyógyszeres kezelés alatt álló férfi pisztolyával barátnője családjára támadt. A nő apja védte a lányát, közben Átok nevű kutyájuk is rátámadt a betolakodóra. Az elborult elméjű ember előbb lelőtte a 64 éves férfit, majd a pisztolyban lévő töltényekkel végzett a kutyával is. Épp tárat cserélt, amikor a fiatal nő mellkason rúgta, majd kiugrott az ablakon, és elmenekült.

A dühös férfi ezután Nyírpalotai utcai lakásába ment, és fejbe lőtte magát.

A Hír24 úgy tudja, Réka már két évvel ezelőtt szakítani akart párjával. A férfi közben börtönbe került, ám amikor nemrégiben szabadult, ott akarta folytatni, ahol abbahagyták. Fenyegette a fiatal anyát, majd hétfőn este elhatározta, másnap végez szerelmével. A Zsókavár utcai lakásban azonban nem úgy alakultak a dolgok, ahogy eltervezte. Egykori barátnője apját és a család kutyáját megölte, a nő azonban szerencsésen megmenekült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik