Közélet

Robbantással fenyegetett, majd rabolni ment

A férfi azért csinált bombariadót a kisvárdai kórházban, hogy elterelje a rendőrök figyelmét, és kipakolhasson egy ékszerboltot. A „hadművelet” végül sem sikerült.

A férfi, kezében fegyverrel, orvosi maszkkal az arcán lépett be Kisvárda egyik ékszerboltjába a napokban. Pénzt követelt, ám az eladók nem adtak neki. Ellenállásuk összezavarta a támadót, ezért úgy döntött, zsákmány nélkül távozik. A rabló kezén másnap kattant a bilincs.

A 44 éves petneházi férfi a rendőrség szerint alaposan felkészült a rablásra. Mielőtt megjelent a boltban, telefonon felhívta a kisvárdai kórházat és közölte: az intézményben bombát helyez el, amely robbanni fog. Azt remélte, amíg a rendőrök a bombariadó miatt intézkednek, addig ő nyugodtan kifoszthatja az üzletet.

A férfi kihallgatásán mindent bevallott a nyomozóknak és a rabláshoz használt gáz-riasztó fegyver is előkerült. A gyanúsítottat fegyveresen elkövetett rablás kísérlete és közveszéllyel fenyegetés miatt őrizetbe vették, és kezdeményezik előzetes letartóztatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik