Közélet

Garázdaság miatt elítélték a pátkai polgárőröket

A vádlottakat a per kezdetén még több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolták.

Csoportosan, a köznyugalmat súlyosan megzavarva, bűnsegédként elkövetett garázdaság bűntettében talált bűnösnek a Székesfehérvári Törvényszék három pátkai polgárőrt.  Azért kellett bíróság elé állniuk, mert Molotov-koktélokat készítettek, hogy móresre tanítsanak néhány helyi lakost, akikkel korábban összetűzésbe keveredtek. A gyújtóbombákat megcsinálták, de végül nem használták azokat. Valaki vagy valakik viszont igen: az ismeretlenek összesen három házra dobtak Molotov-koktélt. Ezek egyébként nem okoztak komolyabb károkat, és a szakértő szerint a házilag gyártott “fegyverek” erre alkalmatlanok is voltak.

Azt mindhárman beismerték, hogy ők csinálták a gyújtóbombákat, de azt tagadták, hogy használták is azokat. A per kezdetén különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés kísérletével vádolták őket, negyedik társukat viszont bizonyítottság hiányában felmentették a vád alól. A Fejér megyei településen egyébként korábban aláírásokat is gyűjtöttek, hogy a támadáshoz nincs közük a polgárőröknek.

Az elsőrendű vádlottat egy év tíz hónapi, testvérét , valamint unokatestvérüket pedig egyaránt egy év nyolc hónapi börtönbüntetésre ítélte a bíróság, és mindhármukat két évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától.

A szerdán kihirdetett ítélet nem jogerős.


Ajánlott videó

Olvasói sztorik