Közélet

Előre megásták áldozataik sírját – lezárult a nyomozás

A rablógyilkosságok értelmi szerzője egy 29 éves bátmonostori férfi volt, de hárman segítettek neki eltüntetni a holttesteket. Egy fiatal párt és egy idősebb férfit öltek meg.

Még 2010 júliusában rendeltek el nyomozást egy 2008 márciusában eltűnt pár halála kapcsán. A rendőrök négy embert gyanúsítottak meg azzal, hogy a Bács-Kiskun megyei Bátmonostoron megölték a 32 éves nőt és 41 éves társát, majd a település határában egy előre megásott gödörbe temették őket.

A nyomozók azt is kiderítették, hogy az ügy főgyanúsítottja 2009-ben egy bajai emberrel is végzett. Az 52 éves férfit eleinte eltűnés miatt keresték, végül kiderült, hogy bűncselekmény áldozata lett. Földi maradványaira Bátmonostor határában találtak rá, őt is a gyanúsított és egyik társa ásta el.

A gyanúsítottak jelenleg is előzetes letartóztatásban vannak. A halottak azonosítására több szakértőt is bevontak. A gyanúsítottaknak a gyilkosságokon túl köz- és magánokirat-hamisítás miatt is felelniük kell. A nyomozati iratokat a megyei főügyészségnek küldték meg vádemelési javaslattal.

A negyedik gyanúsítottat 2010 júliusában fogták el a budapesti repülőtéren. Önként jött haza, mert tudta, hogy körözik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik