Közélet

Újabb furcsaság a Bástya utcai tűz körül

Korábban azt hitték, az édesanya az egyik áldozat, majd felröppent hír, hogy az édesapa veszett oda a tűzben. Mostanra kiderült, egy idős férfi holttestét találták meg.

Ahogy arról a Hír24 elsőként beszámolt, a lángok Budapest V. kerületében csaptak fel még szerdán. Egy lakatlan épület égett, amelynek tíz négyzetméteres padlásfeljáróban állítólag egy hajléktalan anya élt két gyermekével. A tűzoltókat egy kormos, maszatos arcú kislány fogadta, őt azonnal levitték az épület elé. A két összeégett holttest oltás közben került elő. A 4 év körüli gyermek sokkot kapott, valószínűleg akkor még fel sem fogta, mit történt. A kicsi azt mondta, édesanyja a boltba ment testvérével.

A holttestekről két orvos is azt állította, a gyermekek anyja, és csecsemője lehetett. Később felröppent a hír, hogy mégsem egy nő halt meg a tűzben, hanem egy férfi, aki valószínűleg a gyermekek apukája volt. Időközben azonosították mindkét áldozatot, a vizsgálat megállapította: valójában egy 72 éves férfi és egy kétéves kislány maradányai kerültek elő.

A Hír24 értesülései szerint a tűzvizsgálók nem találtak égésgyorsító anyagra utaló nyomokat, vagyis a szándékosság mostanáig nem merült fel. Ezt alátámasztja, hogy a rendőrség az ügyben közigazgatási eljárást indított. Úgy tudni, hogy a helyszínen egy elektromos hősugárzót találtak, tehát nem kizárt, hogy az lobbantotta lángra az aprócska „lakást”,

A Budapesti Rendőr-főkapitányság tájékoztatott arról is, hogy az elhunytak hozzátartozóját már értesítették. Azt nem árulták el, hogy a rejtélyes áldozatot milyen kapcsolat fűzte a padlásfeljáróban élő családhoz.  Ha a gyerekek valóban az édesanyjukkal éltek, továbbra is fennáll a kérdés, hogy ő vajon hol volt a tűz idején, illetve, hogy előkerült-e a tragédia után. A rendőrség egyelőre erre nem adott választ.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik