Közélet

Halálos tűz Budapesten – mégsem az anya az áldozat

Az első hírekkel ellentétben nem nő, hanem egy férfi, az összeégett csecsemő mellett talált áldozat. A kérdés az, hogy akkor hol az anyuka, akiről a kislány beszélt?

Mint arról a Hír24 elsőként beszámolt, az V. kerületi Bástya utcában egy kormos, maszatos arcú kislány fogadta a tűzoltókat, mögötte pedig égett a padlásfeljáróból kialakított ideiglenes lakás. A tűzoltók két holttestet találtak, akikről két orvos is azt állította, a gyermekek anyja, és csecsemője lehetett.

A Hír24 információi szerint azonban ez a verzió már nem állja meg a helyét, az elsődleges orvosi szakvélemény szerint ugyanis az összeégett holttest egy férfié. Most azonban felmerül a kérdés, hogy került az apa mellé a csecsemő, és hová tűnt az anyuka? Úgy tudni, a kislány arról beszélt, hogy testvére és anyja elmentek a boltba vásárolni. A 2-3 év körüli kislány azonban sokkos állapotban volt, nem lehetett eldönteni, felfogta-e a körülötte zajló eseményeket. Enyhe füsmérgezést is kapott, kórházba vitték.

Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője szerdán reggel a Hír24-nek elmondta: az V. kerületi Bástya utcába riasztották a tűzoltókat, mert a lakatlan épületben tűz ütött ki. A tűz oltása közben két összeégett holttestet találtak. A rendőrség lezárta az utcát és megkezdték a helyszínelést.

A Hír24 úgy tudja, a tűzvizsgálók nem találtak égésgyorsító anyagra utaló nyomokat, a szándékosság egyelőre nem merült fel. Találtak viszont egy elektromos hősugárzót, ami esetleg lángra lobbanthatta a csöppnyi lakás berendezéseit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik