Közélet

Kényszerleszállás Ferihegyen

liszt ferenc nemzetközi repülőtér (repülőtér, )
liszt ferenc nemzetközi repülőtér (repülőtér, )

Egy teherszállító gép került bajba, végül rendben landolt a Liszt Ferenc-repülőtéren.

Az ABC Air Hungary Kft repülője Kolozsvárra indult, ám probléma volt az olajnyomással, ezért visszafordult Ferihegyre – közölte a Budapest Airport Zrt. vállalati és közkapcsolati igazgatója.

Hardy Mihály hozzátette: a Saab 340F típusú, 8 tonnás kisgép baj nélkül földet ért, már vizsgálják a szerelők.

 

Kényszerleszállások Ferihegyen 2007-2011

2007. január 20. – A Travel Service charter légitársaság Las Palmasba tartó járata a felszállás után 20 perccel visszafordult, mert a berendezések műszaki problémát jeleztek.

2007. február 11. – Ferihegyen szakította meg útját a Lufthansa Münchenből Bukarestbe tartó járata, mert az Airbus 320-as egyik hajtóművének csökkent a teljesítménye a levegőben.

2007. május 4. – Kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen egy F-15 amerikai vadászgép, a sérült géppel együtt egy másik F-15-ös is landolt. A gépen légi utántöltést végeztek a magyar légtérben, amikor elromlott a hajtómű. Az amerikai légierő gépei Romániából tartottak az Egyesült Királyságba. Senki nem sérült meg.

2007. július 14. – Szúrós szagot éreztek a pilóták a maláj légitársaság teherszállító repülőgépén, ezért Budapesten szálltak le ellenőrzésre. A Boeing 747-es Milánóból Dubajba tartott

2007. december 12. – A főfutómű hibája miatt kényszerleszállást hajtott végre Ferihegyen az Aeroflot egyik repülőgépe. A Rómából Moszkvába tartó Airbus 320-ason 64-en utaztak, senki sem sérült meg.

2008. február 1. – Váratlanul leszállt egy amerikai katonai szállítógép Ferihegyen. A manőverre azért volt szükség, mert a repülő három hajtóművéből egy nem működött.

2008. május 15. – Kényszerleszállást hajtott végre a Condor légitársaság Hurgadából Düsseldorfba tartó járata, miután az egyik utas a gépen eszméletét vesztette. A német férfi életét a repülőtér orvosai nem tudták megmenteni.

2008. július 30. – Füstöt észleltek a pilótafülkében, ezért leszállási engedélyt kértek Budapesten az Emirates légitársaság Londonból Dubajba tartó Boeing 777-200-as gépének pilótái.

2009. október 3. – Az indiai Jet Airways légitársaság Airbus A33-200 típusú gépe 237 utassal a fedélzetén kényszerleszállást hajtott végre a Ferihegyi repülőtéren. A Brüsszel-Mumbai járat nagy hatótávolságú gépének egyik hajtóműve hibásodott meg.

2010. március 23. – Sikeresen landolt a Ferihegyi repülőtéren a Federal Express MD-11 Dubajból Párizsba repülő teherszállító gépe. A pilóta szerint elromlott az üzemanyagszint-jelző.

2011. április 29. – Baj nélkül földet ért egy Bécsből felszállt repülőgép a Liszt Ferenc-repülőtéren. A román légtérből fordult vissza, mert a műszerek füstöt jeleztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik