Közélet

Műszaki hiba miatt siklott ki a tucatnyi vasúti kocsi

A helyreállítás napokba telhet.

A Rácalmásra behaladó tehervonat negyed 11-kor siklott ki eddig tisztázatlan okból. A balesetben senki sem sérült meg, de a pályát lezárták, így Pusztaszabolcs és Dunaújváros között pótlóbuszok szállítják az utasokat. Az átszállások miatt az erre közlekedők 30-40 perces késéssel számolhatnak– tájékoztatta a Hír24-et a MÁVINFORM. A megrongálódott kocsik elszállítása még nem kezdődött meg, a síneken maradt vagonokat azonban már elvontatták.

A szakemberek már megkezdték vizsgálatot. A társaság szerint a végleges helyreállítás két-három napig is eltarthat. Az ötven kilométer per óra sebességgel haladó, negyven kocsiból álló szerelvény 13 kocsija siklott ki, ebből 9 fel is borult. Ezek további 12 kocsit magukkal rántottak. A kisiklott kocsik közül több keresztben áll a vasúti pályán, azok pedig, amelyek összeütköztek, szinte összepréselték egymást.

Az első vizsgálatok megállapították: a balesetet műszaki hiba okozhatta – közölte Hackl Mónika, a MÁV Zrt. kommunikációs osztályvezetője az MTI-vel

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek elmondta: a szerelvény vasércet szállított. A helyszínelés és a műszaki mentés megkezdődött, a baleset körülményeit vizsgálják.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik