Közélet

Megvert nő – belső vizsgálat a Főtaxinál

Az etikai bizottság egy-két napon belül dönt. A társaság vállalja a felelősséget, ha kiderül, valóban a taxis hibázott.

Vizy András, a fuvarozótársaság szóvivője a Hír24-nek azt mondta: a Főtaxi a Pest Megyei Rendőr-főkapitánysággal együttműködve objektív belső vizsgálatot folytat az ügyben. A legfontosabb, hogy tisztázódjon, mi is történt valójában múlt szombaton éjjel Solymáron. Amennyiben igazolódik, hogy a fuvarozó hibázott, a Főtaxi vállalja a következményeket – tette hozzá.

A történet úgy indult, hogy a rendőrség kedd reggel közleményt adott ki arról, hogy szombaton egy nő megtámadott egy taxist Solymáron, a Hóvirág utcában. A dulakodás azért alakult ki, mert a nő a fuvar végén azt mondta, nincs nála pénz, de a házból hoz, és fizet. Hogy ezután pontosan mi történt, nem tudni. A nő azt állítja, hogy a „nagydarab” taxis bezárta a kocsiba, hogy ne tudjon fizetés nélkül „meglépni”. Valahogy végül mégis kiszabadult, a férfi ekkor hátba rúgta, amitől elesett. A nő a Facebookon egy fotót is közzétett, melyen jól látható arcsérüléseit igazolja. Sérelmezi azt is, hogy a rendőrök durván bántak vele. Egy korláthoz bilincselve várakoztatták a kihallgatása előtt, majd az egyik rendőr azt mondta neki, ha megharapja, úgy megveri, hogy az édesanyja sem ismeri fel. A sérüléseiről készített fotót időközben a honlapjáról már eltávolította.

Taxis körökben azonban más történet kering. A sofőr egy 50 év körüli férfi, akinek két diplomája van, és négy nyelvet beszél. Nagydarab ugyan, de ezt súlyos cukorbetegségének köszönheti, nem testépítő. Régóta dolgozik taxisként, nem volt korábban hasonló esete. A nő állítólag be volt rúgva, megharapta a taxis kezét és a lábát. A rendőrökkel szemben is agresszívan viselkedett, ezért bilincselték meg. A Hír24 úgy tudja, a fuvarozók rendszeresen vesznek részt tréningeken, ahol a hasonló esetekre is adnak útmutatót. A sofőrök tudják, hogy nem zárhatják be az utast az autóba, azonnal jelentést kell adniuk a központnak. Állítólag nem a taxis hívott rendőrt, ő csupán segítséget kért a központtól, a belső szabályzat szerint azonban ilyen esetben azonnal értesítik a rendőröket.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hamarosan közleményt ad ki az eset kapcsán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik