Közélet

Elaltathatják a nyírmadai állatmenhely lakóit

Költöznie kell a telepnek, de nincs hová. Mi lesz az ott gondozott 45 kutyával?

A menhelyet fenntartó Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete adományként, ideiglenes használatra kapta a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kisváros melletti földet. A támogató azonban előre jelezte, hogy egyszer majd hasznosítani szeretné az ingatlant. A szervezet február végéig kapott haladékot, utána azonban el kell hagyni a területet az összes megmentett kutyával együtt – mondta Balázsi Barbara önkéntes.

Ha nem sikerül elhelyezni az állatokat, akkor a gyepmesteri telepre kerülnek, ahol nagy valószínűséggel elaltatják őket. Jelenleg 45 kutyát gondoz az egyesület, egyharmaduknak Németországban találtak örökbefogadókat, azonban csak márciusban viszik el őket, így ellátásukat addig is biztosítani kell.

Az egyesületnek az lenne a legnagyobb segítség, ha olyan bekerített telekre költözhetnének át, amely kellően tágas a menhely további működtetéséhez, és ahol lehetőség szerint épület is található az állatok ellátásához szükséges felszerelések – edények, takarók, szalma, hordózók, ketrecek – tárolásához.

A Kóborlók Állatvédelmi Egyesülete eddig végzett munkája egyébként eredményesnek mondható: nyírmadai telephelyükön két év alatt csaknem 130 kutya fordult meg, ebből 86-ot sikerült gazdához juttatniuk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik