Közélet

Üldözés: tucatnyi ló vágtázott az úton

A ménesgazdaságból csaknem negyven állat szabadult el, tízet még keresnek. A rendőrség eljárást indított.

A rendőrségre csütörtökön érkezett a nem mindennapi bejelentés, miszerint lovak lepték el a Bükkszentkeresztről Lillafüredre vezető utat. A tucatnyi rémült állatot rendőrök próbálták befogni.

Az egyenruhások az érintett útszakaszt lezárták, majd a riadt állatokat beterelték a kiszáradt Szinva-patak medrébe, így senkinek sem esett baja. A rendőrség szerint a 18 elszabadult patás igencsak nagy veszélyt jelentett a közlekedőkre, így minél előbb meg kellett oldaniuk a számukra is szokatlan problémát.

Közben a járőrök felvették a kapcsolatot a ménes tulajdonosával, aki azt tanácsolta, hogy kiérkezésükig kerítsék körbe a befogott állatokat. A terv bevált, mivel a lovak a sárga színű szalagkordonon belül maradtak. Időközben szakemberek érkeztek a helyszínre, akik ellátták majd elszállították a száguldozó „csapatot”.

Kiderült, az állatok előző nap szöktek meg egy közeli ménesgazdaságból. Összesen negyven ló szabadult el, tízet még mindig keresnek. Ők a reggeli órákban még a Bükk-fennsíkon kóboroltak. A kutatást addig nem fejezik be, míg mindegyik „szökevény” elő nem kerül.

A rendőrség az ügyben közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt nyomoz, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik