Közélet

Szerelmespárnak álcázták magukat az adóellenőrök

A NAV revizorai egy karikaturistát és egy háromtagú zenekart csaltak tőrbe Valentin-napon.

Cseles ellenőrzéseket tartott Valentin-napon a Nemzeti Adó- és Vámhivatal. A NAV Dél-alföldi régiójának revizorai az elmúlt napokban megyei hirdetőújságokban szemléztek, ott akadtak rá több gyanús hirdetésre. A beol.hu beszámolója szerint az egyik esetben egy karikaturista ajánlata keltette fel az adóellenőrök érdeklődését, akivel fel is vették a kapcsolatot a hirdetésben szereplő email címen keresztül. Az egyik adóellenőr küldött néhány képet a karikaturista részére, melyek alapján elkészült a rajz a képzeletbeli kedvesnek.

Az átvételkor kiderült hogy a művész adószám kiváltása nélkül végezte adóköteles tevékenységét, és így nyugtaadási kötelezettségének nem tudott eleget tenni a próbaszolgáltatás alkalmával.

A Valentin-napi ellenőrzések legkülönlegesebb momentuma azonban kétségtelenül egy szerenád megrendelése volt. Az ellenőrök egy esküvői portálon bukkantak rá az együttesre, melynek egyik tagjával fel is vették a kapcsolatot. Az egyik ellenőr azt hazudta, hogy a barátnőjét szeretné meglepni romantikus szerenáddal Valentin-nap estéjén.

A banda tagjaival meg is egyeztek abban, hol, mikor kerüljön sor a produkcióra. Este hatkor a zenészek felsorakoztak az utcán, és kezdetét vette az alkalmi műsor, melyet az erkélyen várakozó adóellenőr hölgy és a hangos zenére, énekre összesereglet szomszédok végighallgattak.

A megrendelő ellenőr megköszönte a szerenádot, kifizette a zenészeknek az előre meghatározott szolgáltatási díjat, melyről azonban nem kapott bizonylatot. A társasházból kiérkező ellenőrtársával igazolták magukat és megkezdték az ellenőrzést. A zenészek először azt hitték, kandikamerával filmezik őket, de hamar belátták, hogy valóban az adóhivatal ellenőreivel állnak szemben. Ebben az esetben is megállapították, hogy a zenészek adószám kiváltása nélkül végeztek adóköteles tevékenységet, ezért nem is volt lehetőségük nyugtát kiállítani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik